Kostpolitik

Der er udarbejdet følgende retningslinjer for kost og forplejning i Solsikken. Formålet hermed er at:

  • tilegne børnene gode madvaner
  • samarbejde med forældrene om gode kostvaner og gøre sundhed til en fælles sag
  • skabe ro og trygge rammer, så børnene forbinder dét at spise, med noget rart
  • fremme børnenes koncentration og energi
  • forebygge kostrelateret sygdomme på længere sigt

Personalet står altid klar, hvis der er brug for sparring til en sund og energiholdig madpakke.

 

 

Forplejning
De børn, der ikke har nået at spise morgenmad hjemmefra, kan få tilbudt noget i Solsikken mellem kl. 6.30 – 7.30. Vi serverer endvidere årstidens frugt og grønt til formiddagsmad samt rugbrødsklapsammen og varieret sammensat kost til eftermiddagsmad kl. 14.00.

 

Madprodukter
For at reducere for meget sukkerindtagelse under et hovedmåltid opfordrer vi til, at alle former for søde sager/slik, kiks, hvidt brød o.lign. undlades i madpakken. Vi anbefaler i stedet udelukkende groft brød, grøntsager, frugt, frugtstænger, ostehaps, knækbrød eller grov- eller kerneboller. 

 

Fødselsdage
Ved børnenes fødselsdage afholdt i Solsikken og andre festligheder er det op til forældrene, hvad de vil servere/medbringe. Der henstilles dog til, at mængden af sødt begrænses.

 

Børnefrokoster
Vi afholder påskefrokost og julefrokost sammen med børnene, hvor madvarende vil bestå af sunde og varierede råvarer. Der vil, i forbindelse med en festlig lejlighed, blive serveret/tilbudt saftevand og vand til maden. En gang om måneden har vi fælles maddag, hvor hvert barn medbringer uddelegeret madvarer til 'smør selv'-buffé.